ABN Amro aantrekkelijker na koersdaling

ABN Amro heeft de kwartaalcijfers mooi weten op te poetsen om aan de verwachtingen van de beleggers te voldoen.

De ontwikkeling van de baten is niet verontrustend met een daling van 4% naar 1,8 miljard euro. Op het eerste gezicht lijkt het kwartaalverlies van 54 miljoen aan de verwachtingen te voldoen. Het werd voor 480 miljoen gedrukt door een schikking met het OM voor het onvoldoende naleven van regelgeving om witwassen tegen te gaan. Een vrijwel uit de stroppenpot van 77 miljoen euro leverde een marktconform resultaat op.

Vorig jaar werd een verlies geleden van 395 miljoen euro als gevolg van een voorziening van 1,1 miljard euro. Uit deze cijfers en over het eerste kwartaal van dit jaar blijkt dat de kwaliteit van het resultaat eerder is verslechterd dan verbeterd.

Die verslechtering rechtvaardigt de negatieve reactie op het kwartaalbericht met een koersdaling van 6,2% naar 10,31 euro. Zie het als een verbetering van de aankoopkoers, want voor de lange termijn is het onhoudbaar dat de koers van ABN Amro slechts de helft van de boekwaarde noteert. De marktkapitalisatie bedraagt 5,3 miljard euro en de bedrijfswaardering is meer dan 30 miljard euro. Charttechnisch is ruimte voor een koersdaling naar 8-9 euro.Categories: Tips van Eddy Schekman