Aanwezig zijn loont

Presence daar draait het om. Succes is mede gebaseerd op aandacht en aanwezigheid. Niet alleen op internet, maar zeker ook in het straatbeeld.

Ik ervaar het in China. De grote doorbraak van Huawei als aanbieder van smartphones kwam pas nadat zo overal in het straatbeeld verschenen met eigen goedverzorgde winkels. Apple deed dat ook, maar die winkels worden verdrongen door die van Huawei. Sterker nog, het bezoek staat onder druk aan de Apple-winkels.

Ik ervaar het enkele keren per maand als ik een groot, 6 verdiepingen tellend winkelcentrum bezoek op weg naar een van mijn favoriete restaurants, waar we voor nog geen 20 euro goed eten, gratis yoghurt met honig krijgen als we te lang moeten wachten, gratis thee krijgen, 2 uur gratis mogen parkeren en met een doggy bag naar huis gaan met voldoende te eten voor een persoon de volgende dag. Op weg naar het restaurant loop ik langs een winkel die van alles van Apple verkoopt met daar tegenover een Microsoft Store.

Al ettelijke maanden is het beeld hetzelfde: nauwelijks of geen bezoekers in de Apple-winkel en een sterk groeiend aantal mensen die interesse tonen voor de productiviteits-tablets van Microsoft. Ook ik. Het is haast ondenkbaar dat ik niet een van die apparaten zal kopen, hoogstwaarschijnlijk verrijkt met een extern scherm en volwaardig toetsenbord. Ik zou nooit op die koopinteresse zijn gekomen als er geen Microsoft Stores zouden zijn geweest. Hetzelfde geldt voor zo veel meer merkartikelen. Kijken en passen tijdens het shoppen en thuis via internet kopen en wachten totdat het wordt afgeleverd. Praten met een robot wil ik niet. Daarom geloof in nog sterk in vastgoed en zou ik als belegger kiezen voor fondsen die verhuren aan merkartikelen en supermarkten van grote financieel gezonde ketens.

Lees hier het orginele bericht:

Categorised in: Eddytorial, Opinie

%d bloggers liken dit: