Aandelen zijn ondergewaardeerd

Het goede nieuws is nog niet ingeprijsd in de koersen van aandelen. Zelfs met een rally van meer dan 20% vanaf de dieptepunten, denkt J.P. Morgan Private Bank dat er nog meer ruimte kan zijn voor verder stijgingen.

Europese aandelen worden verhandeld tegen 13x forward K/W. Dat is flink onder het 10-jarig gemiddelde (14,5 forward K/W). Ook verwacht J.P. Morgan Private Bank dat de relatieve onderwaardering van Europa ten opzichte van de Verenigde Staten zal blijven afnemen. Dit lag op een historische 30% vóór de januari-rally. “Wij verwachten dat de onderwaardering dit jaar rond 20% zal eindigen.”

Euro/dollar is 1,0699. De bandbreedte ligt op 1,06-1,10 bij een afbrokklelende RSI van 44. Brent 0,2% in herstel op 85,60 dollar. De bandbreedte ligt op 81-89 dollar bij een licht verbeterende trend voor de korte termijn.

Amerikaanse futures staan tot 0,2% in de plus voor de Nasdaq. In Australië en Nederland is een lichte sprake van de werkloosheid, maar de grote klap moet natuurlijk nog komen door de saneringen bij het bedrijfsleven. Azië verdeeld. Nikkei +0,8% en Shanghai -0,8%. Hong Kong +1,0%.

AEX: bovengrens loopt op, trends zijn positief, RSI hoog maar niet overbought